English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Май 2018

Има ли граница за дизайна, човешките мечти, въображение и идеи. Ако човек се разходи по улиците на китайската столица, ще разбере, че граници не съществуват и всичко е възможно. Но не само да имаш идеи, а и да можеш да ги реализираш. Града е изпъстрен със сгради и композиции, които правят асоциации с най-смелите идеи, идващи от свободната човешка мисъл, осъществени от устремилото се към по-добри дни общество.

Направих снимка на новостроящата се сграда на CCTV в Пекин, която виждате по-долу и я сравних със скицата, която виждате, най-често озаглавена като "невъзможна" постройка.

Главен архитект на екипа от дизайнери е Rem Koolhaas от офиса на Metropolitan Architecture of the Netherlands. Роден в Ротердам в 1944, Koolhaas прекарва детството си в Индонезия, преди да се премести в Ротердам отново. Учи архитектура в Architectural Association School в Лондон и Connell University в САЩ. През 1975 година, той основава Metropolitan Architecture в Лондон. Понастоящем Koolhass е главен архитект на OMA of the Netherlands и професор в Harvard University.

Неговата книга “Delirious New York”, издадена  от Oxford University Press през 1978, е призната за класическо изследване в културата и архитектурата на New York. Неговата теория, “S, M, L, XL”, е оценена като "Библия на архитектурата" (Bible of Architecture) от студентите по архитектура. Повече информация за сградата на CCTV, Пекин, която виждате по-горе може да научите от следващата връзка.

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News