English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Май 2018
В Пекин утрото на 1-ви юли дойде без изгрев. Грозно, сиво и мрачно, като живота. След като изслушах десетина пъти любимата песен от годината на моето уволнение от казармата, се прехвърлих в България.

Добро утро, България!

За щастие новините от страната са добри. Напук на всичко, което се случва, няколко поколения ще отпразнуват един от най-хубавите празници, които човека е Сътворил (това, което го различава от животинските видове, когато създава нещо хубаво), изразяващ любовта към Свободата (която всячески се стремят да ни отнемат), толерантността към Странниците (правещи днес живота по-различен и не толкова скучен), бягството от Стереотипа (мултинационализъм), с протегнати ръце към Слънцето (единственото нещо, за което не плащаме). С тези 5С-та се опитах да ви кажа (униформено), какво означава този празник за мен.

Ето ги и новините, които ще повторя, за да стигнат до повече хора.

Големи купони се готвят  тази нощ на морето от Камен бряг до Варвара. Както повелява традицията на Джулая, изгревът ще бъде посрещнат с рок.

На Аспаруховия плаж обаче, рок ще се лее цели 10 дни, а заедно с него и питието на рокаджиите - бирата. Там ще се състои грандиозен рок-фест. От 26 юни до 4 юли там забиват Васко Кръпката, "Епизод", "Обратен ефект"...

В Шкорпиловци , на "Мюзик Бийч"  пък ще забият осем рок, блус, фънки, джаз и соул групи.

И бургазлии няма да останат по-назад. Там ще видим Кен Хенсли от "Юрая Хийп", който ще изпее химна на празника July morning. Сцената ще бъде на централния плаж, където ще има и огромен екран. Там ще свирят и още няколко местни групи.

Любопитно е да се знае, че  началото на традицията, да се посреща юлския изгрев е лудата любов между двама млади. В нощта на 30  юни срещу 1 юли 1984 година, момче и момиче дълго се изпращали по варненските улици, докато накрая той изпуснал  последния рейс за родното си място. Двамата влюбени решили заедно да изчакат първия рейс сутринта. И тъй като в Морската градина било опасно да се скитат, отишли на вълнолома. Момичето, което днес е известна музикантка в Швейцария,  свързала датата с песента на "Юрая Хийп". С тях дошли и група приятели. Така започнало всичко...

2000 рокери са си дали среща на къмпинг "Шабла". Те са организирани от мотоклуба от Добрич "Орлите". Очакват се рокери и от съседна Румъния. Купонът ще продължи до 4 юли, а мотористите са си  измислили различни състезания и забавления.

Джон Лоутън за четвърта година ще бъде в Каварна на Джулая. В традиционния концерт, който ще започне в 4.30 ч.,  ще участват групите Б.Т.Р., "Силует" и "Гранулом".

Интересът към феста е огромен и на Камен бряг. Там вече няма свободни квартири, в Българево  също, а и в Каварна са на привършване. И тук се чакат съседи от Румъния. 500 хелиеви балона ще осветяват платото.

Албена  и ДиДжей Теди Джорджо организират голямо денс парти, което започва още тази вечер от 19 часа. Умения ще демонстрират Брайн Кокс  и  Dj Diass, Tony, Versus, Ross&Spassoto  и много други. 
---
Празникът ще завърши с победа на Цветана Пиронкова на полуфинала в Уимбълдън.

Честита Свобода на тези, които се чувстват Свободни!

Други материали
Джулай морнинг
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News