English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Май 2018

Когато пазара, т.е. хората имат нужда да получат по-добри предложения за задоволяване на техните нужди от стоки, а бизнеса чува и разбира, какво казват тези хора т.е. потребителите, се получава спойка и идеята за нов бизнес проработва. Може би като реакция на аутсорсинга, практикуван все по-широко от българските потребители се роди нов бизнес. Сайтът с български адрес zadrujno.bg ни показва как местния бизнес и потребители могат да печелят от груповите интереси:
 
Ето какво предлага „задружно”:

zadrujno.bg е градски сайт, който предлага всеки ден на заглавната си страница най-добрата сделка в даден град. Посетителите на сайта могат да закупят определен продукт или услуга от zadrujno.bg, както за себе си, така и за приятел. За да стане сделката на деня активна – т.е. да се осъществи, е необходимо минимален брой клиенти да закупят услугата или продукта.

След като реши да купи сделката на деня, клиентът трябва да въведе данните на разплащателната си карта. Когато сделката се активира, клиентът и търговецът получават e-mail с уникален номер – ваучер. С него клиентът отива при търговеца и може да ползва услугата или продукта.

Отстъпка – когато се постигне необходимия обем поръчка, тя получава дискаунт за количество и всички закупили продукта или услугата получават извоюваните отстъпки от zadrujno.bg,. От купувачите се очаква да разпространят мълвата сред приятелите си, за да се съберат минималното количество хора.

Активирането  – ако минималният брой купувачи бъде събран, сделката става активна. При условие че сделката не се активира, парите се възстановяват.

Подобна е схемата, по която работи американския сайт http://www.groupon.com/welcome_to_groupon.

Други материали
Организиран потребител
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News