English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Май 2018
Тази статия излиза по повод създаването на бюлетин Извори брой № 100 на нашия сайт. Ако вие сте попаднали на този материал, сигурно сте задали въпрос на Google, да ви даде подробности за сайта www.tune-in.info . Ето ги и отговорите на журналистическите въпроси (Какво, за кого, кой, как, кога, къде и защо?).

Какво е това онлайн издание?

Малко предистория... Tune-in бе създаден, за да извършва мониторинг на промените в световната търговия с облекло и текстил, да наблюдава развитието на пазарите в основните потребителски центрове и как техните промени се отразяват на производствените центрове и в частност на българските производствени фирми за облекло. Това е видно от началните страници на сайта. Постепенно границите между производители и ритейлъри се стопиха. Производителите станаха ритейлъри, последните станаха производители. Така и нашия сайт излезе от кухнята на производството и сорсинга и се установи в зоната на модния ритейлинг и маркетинг. Промяната, настъпила в света ни промени.

Tune-in означава настройка към промяната, което ще направи ритейлърите по-устойчиви на пазара, където предлагането надхвърля търсенето. Tune-in съдържа информация, която може да бъде прочетена и днес и след една година и пак да бъде актуална. Тази информация свързва събития и случаи от практиката с анализи и статии, които могат да ни покажат възможна хипотеза или разрешение на казус.

Темите включват и ще се развиват в посока стратегически маркетинг, персонални продажби, клиентски сървис, визуален мърчандайзинг, модна комуникация, изследване на потребителското поведение и други.

За интерактивна връзка с потребителите е създадена търсачка, която избира всички материали, включващи зададената ключова дума. В рубриката „Бюлетини” може да направите търсене на избрания брой, по година или номер. Може да правите коментари и да споделяте вашия опит. Единственото условие е да имате потребителско име и парола, които ще получите при регистрация.

2. За кого удря камбаната, или кой би трябвало да чете бюлетините?

Собственици на модни компании, които чертаят стратегията за развитие през следващите години, техните близки сътрудници, управители на магазини, дори и асистенти по продажбите.
 
3. Кой подбира материалите?

Сайта се администира и редактира от Роберт Александрийски, преподавател в катедра „Моден Маркетинг и Мениждмънт” на Raffles Design Institute, Beijing от края на 2007 година. Преди това Р.Александрийски (на снимката вдясно) в продължение на над 30 години продава български облекла в чужбина, има опит и с ритейлинга у нас.

4. Как става подбора на материалите?

Оценявайки необходимостта от по-широк кръгозор, материалите са подбрани от различни автори, от практиките на различни страни, в зависимост от възможността да ползваме чужди източници на информация. Имаме установено сътрудничество с www.fashionunited.com. Това което прави разлика, е гледната точка, фокуса и анализите, съпътстващи тяхната информация и подбора на темите, съобразно нуждите на пазара.
 
5. Кога получавате тази информация?

Единственото сигурно нещо е неизвестността, поради ангажиментите на автора към организацията, за която работи. За четири години са издадени 100 бюлетина, което прави средно по един бюлетин на две седмици. Но няма гаранция, че ще го получите циклично, така както няма гаранция, и кога конкуренцията ви ще връхлети на пазара. Бъдете винаги готови за тези неща!

6. Къде получавате информацията?

На вашето бюро, на бюрото на вашия отговорен служител, тогава, когато сте направили регистрация и когато се съберат новини и статии по дадена тема в обем от 6-8 страници. Толкова, колкото може да си позволи всеки мениждър, въпреки забързания ден.

7. Защо трябва да четете бюлетина и понякога да отскачате и до сайта?

Информацията ще подсказва за стъпките на конкурентите, ще дава примери от ритейл практиката, какви стратегии прилагат другите фирми, маркетинг микса, прилаган от тях. Понякога в бюлетините пропускаме умишлено някои новини, които могат да бъдат използвани по друга тема, по-късно или в подкрепа на вече развита тема. Затова си заслужава да се отбивате и на сайта, да преглеждате на живо материалите.

8. За да бъде по-интересно съдържанието на сайта!

Ще бъде чудесно, ако изпращате информация, която представлява интерес за нашите читатели. Но не очаквайте, да видите всеки материал, изпратен циркулярно до медиите, копиран и от нас. Споделени случаи от практиката, които ще накарат вашите потребители да говорят за бранда, са добре дошли. Не забравяйте, че може да коментирате статиите, желателно на кирилица и с нужното уважение към всяко мнение.

9. Този сайт може да ви послужи и за други планирани съобщения, които бихте искали да стигнат до вашата аудитория. От статиите в други медии често разбираме, че сайта е любим бутик на журналисти, които търсят данни за техните издания.  

10. За всички въпроси, на които не сте получили отговор, има бутон и форма за запитване.  Да не забравяме, че за да получим отговор, трябва да зададем правилно въпроса.

Други материали:
Търсят се автори-доброволци 
Отворен източник на информация и знание
Станахме на две години
 
Една идея...10 години по-късно 
Кой създаде TUNE-IN ?
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News