English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Май 2018

Модният ритейлър New Look е в своята 40 годишнина и показва силни резултати за 52-те седмици до 27-ми март 2010 година с приходи показващи ръст от 10.7 %. Печалбите преди данъци нарастват със 17.7%, а продажбите от магазините съществували една година назад показват ръст от 1.2%, от които само в Обединеното Кралство са на плюс 5%. Следвайки пазарните условия във Франция и Ирландия, международните продажби са с 12% надолу.

Пазарният дял на компанията на пазара в Обединеното Кралство (UК) се увеличава на 5.2 % от предишно ниво на 4.7% (източник Kantar Worldpanel Fashion) консолидирайки я на втора позиция. Открити са 61 нови магазина за цялата група, от които 16 в UК, довеждащи до общо 1108 магазина с обща площ от 511 хиляди квадратни метра

Компанията има и онлайн търговия. NewLook.com се придвижва от пета до трета позиция и като онлайн ритейлър с 4.1% дял от пазара. Уебсайтът покрива 24 страни и се посещава от около 2 милиона посетители годишно, с  поръчки от 1.3 милиона британски паунда през миналата година.

Международното присъствие на New Look се разширява от 8 на 12 страни с нови магазини, открити в холандия, Египет, Сингапур и Полша. Компанията наема 22 000 души.

За причините, довели до успеха на New Look, говори изпълнителния директор Carl McPhail. „New Look има уникално позициониране на бранда. Това е комбинация от абсолютна стойност, която ние доставяме на клиентите си, но също така и мода. Ние имаме собствен дизайн, който доставя не само чудесна мода на нашия потребител, но също така новинка. Хората искат да видят новинката всяка седмица в магазините. Десет процента от продуктите, които ние продаваме са нови и на цикъл от шест до осем седмици, ние сменяме всички продукти в магазините.”

Източник: www.fashionunited.com

Други материали

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News