English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Май 2018

Днес имах разговор с моите студенти на темата за e-fluentials. Дискутирахме новите трендове в Интернет пространството, очертаващи се от неуморните търсачи на най-добрите пазарни предложения. Разказвах им за новия феномен, наречен hauling, и хората които правят hauling, наричани haulers. Hauling се превръща във феномен на Интернет през последната година. С развиването на тренда „купи и предай нататък”, нараства и влиянието на haulers, които са в повечето случаи тийнейджъри или млади жени.

Двете сестри от Kingsport, сестрите Blair (17) и Elle (21) Fowler, за които четох тези дни в американски онлайн издания са едни от най-известните haulers в Америка днес. Ето накратко тяхната история. Един ден 16-годишната Blair (juicystar07) експериментира с мейк-ъп и търси онлайн коментари за продукти за красота, което я довежда до YouTube. Там тя и сестра й Elle (allthatglitters21) откриват, че има доста повече продукти, отколкото продаваните в близката дрогерия. Двете сестри попадат на видео, в което някой красноречиво описва маскара и в един глас извикват „О, това е толкова cool !”. Разширеното им търсене намира още стотици подобни прегледи на различни продукти.

Момичетата решават да създадат техен собствен канал за красота в YouTube и използвайки уебкамера, започват да подготвят свои филми, пускайки около 200 видео филми в мрежата на YouTube. Резултатът е, че тези две млади госпожици стават добре известни личности в Мрежата. Blair има вече над 50 000 абоната, а Elle 63 000 абоната, повече от 2 милиона души са посетили техните контактни страници. Едно от филмчета на Blair, в което тя дава препоръки за дневна поддръжка на косата е видяно над 600 000 пъти. Тяхната популярност привлича  вниманието на Seventeen magazine, които пишат в августовския брой за тях, както и списанието Marie Claire. Налага се да си наемат публицист, който да помага за обслужване многобройните интереси от медиите. 

Популярността им не остава незабелязана и от ритейлъри и производители, които търсят нови маркетинг инструменти. Привлечени са от Sears и Marshalls за кампанията „хайде на училище”, създават мейк-ъп колекция за Nyx Cosmetics и работят съвместно с Forever 21 за домакинстване haul видео съревнование на уеб-сайта на ритейлъра, продаващ евтин шик през този месец.

Друг известен hauler е Bethany (Macbarbie07), която има над 48 000 абоната, на които показва своите идеи за комбинации облекло„хайде на училище”, някои от които с облекла от кампанията на JCPenney. Тя получава и други предложения от фирми. Но казва „..аз не приемам всякакви предложения, както и пари за да направя видео...Не искам да лъжа моите абонати и съм честна с това, което представям”.

Hauling се превръща в една от най-бързо растящите категории в YouTube с повече от 200000 видео филми, казва говорителя на уебсайта Anna Richardson.

По материали на Marci Gore www.timesnews.net, Andrea Chang www.latimes.com

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News