English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Май 2018

Според последни съобщения в румънските медии, модния ритейлър H&M е подписал лизинг договор със собственика на мола AFI Palace Cotroceni в Букурещ, като стъпка към откриване на първия си магазин в Букурещ през м.март на следващата 2011 година.

Растящи спекулации предполагат, че други възможни локации за шведския ритейлър са Bucuresti Mall, Parklake Plaza и Unirea Shopping Center, но нищо не е потвърдено все още.

H&M имат над 2000 магазина в 36 страни и за тях работят над 74 000 души. Най-големият пазар на фирмата е Германия, следван от Обединеното Кралство и Швеция, те предлагат мода и чрез Интернет и каталожни продажби в Швеция, Норвегия, Дания, Финландия, Холандия, Германия и Австрия.

Потенциалът за експанзия на нови пазари продължава да е налице, но правилната локация на магазина е ключ за растежа.

В открито изявление на сайта на H&M, се казва „Преди H&M да вземе решения да акустира на нов пазар, се прави оценка на пазарния потенциал. Анализират се фактори, като демографска структура, покупателна сила, икономически растеж, инфраструктура и политически риск.” Ритейлърът продължава „Тогава се прави оценка на клиентската база на място и възможните магазинни локации. Първият магазин ще бъде предпочитателно голям магазин в най-добрата бизнес локация в голям град, което ще бъде последвано от микс от магазини, предлагащи всички или части от продуктовия асортимент”.

Източник: www.fashionunited.com

Други материали:

H&M открива магазин в Турция  
H&M планират нови магазини 
H&M отвори врати 
H&M се разширява...в големите държави 
H&M атакува азиатския пазар                                                                                                
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News