English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Май 2018

Моята искра към дизайна се запали още като много малка.От самата игра с куклите ми, на които им бях единственият дизайнер. Всяка една беше облечена с уникална рокля, ушита от мен. Много исках да рисувам.....Също сам се опитвала от старите дрехи на майка ми да направя нещо ново.Колко съм успяла не знам. Но за едно бях сигурна, че модния дизайн ще бъде моята професия...

Хората около мене винаги са ме подкрепяли.. В началото поради липса на време и средства работех за мен и за моите близки..Но след време започнах да работя с хора, които се интересуват от моето изкуство и произведения..

Най много съм благодарна на семейството си, което винаги ми е било най голямата подкрепа, преподавателите на НБУ, които ме научиха много неща за модната професия...

Модния дизайн за мен е изкуство трансформирано в дреха. Дрехата говори вместо нас. Тя притежава характера на човека. Дизайнера е този, който трябва да помогне на хората да се намерят себе си в дрехата, да покажат своето аз пред света.. С модния дизайн даваш живот на всяко едно парче облекло.

Модното изложение VisioNNext, e дългочаквано събитие за един млад дизайнер, творец който иска да си покаже своя талант.

Там ще представя собствената си колекция „Subway stories", която е спряна върху стила на живота на една класна,самоуверена и съвременна жена.

Една предизвикателна задача за дизайнера е, да направи връзка между етиката и естетиката, традицията със съвременността, иновациите и тенденциите с практичното. Една голяма провокация за която всеки един дизайнер би се замислил и е провокиран.

Мария Бандевска участва в изложението visioNNext в категория абсолвенти, член на Асоциация на модни и текстилни дизайнери в България.

Други материали за млади дизайнери
BIPONE са вече известни в Австрия, чакаме ги в България
Познаха ги по дрехите...
Млади български дизайнери с модели от новите си колекции
Why you fashion?
Георги Флоров и модния дизайн
Нели Митева – дизайнерска визия
Антония Пашова с поглед към visioNNext
Александър Гергинов - visioNNext ! ... искам да се случи
Вяра Бориславова - Дизайнерското изложение visioNNext е дълго чакано събитие
Конкурентноспособни ли са дизайнерите ! 

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News