English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Май 2018

Да бъдеш успяла в модния бизнес на 15 години вече не може да бъде прерогатив само на бедните модели, като Наталия Водянова. Дали на 14 години или на 15, дъщерята на руския мултимилионер Сергей Пластинин вече е бранд. Скоро след като показала скици на модели на баща си, през януари 2007 година се създава модната компания. Наема се тим изцяло от руски дизайнери, както и голяма PR агенция, да създаде интригата около Кира и бранда. Следва светкавично откриване на 12 магазина в Москва през първите шест месеца. През май 2008 Кира открива първия си магазин в Ню Йорк. В играта влиза Paris Hilton. В статията на nymag прочетох обещанието да бъдат открити 20 магазина в САЩ до октомври. Потърсих отговор, дали таткото е спазил обещанието си. На сайта на Кира намерих 3 магазина в Ню Йорк, 6 в Калифорния, по един в Кънектикът, Невада и Ню Джърси. Няколко в Украйна и Казахстан.

Реших да извадя малка част от коментари под обширна статия в nymag (общо 46 на брой) за Кира.

Veronica411 - Ако получиш всичко даром, каква ще бъде мечтата ти, за какво ще работиш? Това дете ще има всичко, когато стане на 20 и ако не скоро, тя ще бъде отегчена за остатъка от живота си. За съжаление, това е нещастие.

leewin - Голяма изненада. Богато момиче създава нейната собствена линия с малко или никакво познание за бизнеса.
И какво да мислим за знаменитостите от висшето общество, които създават собствена линия? Това е различно...нали...оо, чакайте...не е.
Това са стари новини от отминалото време и трябва да бъде неприемливо в дизайна и модната индустрия...или тогава ще трябва да изхвърлим добрия дизайн в бъдещето на улицата.

Burgess - Световна бедност, глад, умиращи хора по цял свят,  поради липса на ваксинации, чиста вода. Да продължавам ли? Едно младо момиче с такива възможности, може да направи толкова много добро за света. За съжаление тя има най-кратката от тези роли и хронично гладен за пари баща, който вместо да даде на дъщеря си подобоващо образование и да и помогне да развие нейното мислене, предпочита да я направи едно от неговите бизнес начинания, за да спечели повече пари... Аз често се питам, ако имах милиони, какво бих правил? Но със сигурност няма да използвам 15 годишната си дъщеря, за да създам нов бизнес и да трупам богатство. Ще се опитам да дам на моята дъщеря най-доброто образование и да и дам най-добрите възможности, така че след колежа да избере какво да прави с живота си. Ще я пазя от глупавите, безцелни "знаменитости"! Това е пълна загуба, когато хората станат богати толкова рано, без образование и да могат да оценят, какво наистина значи да си богат, да разбереш, че не само сметката в банката е важна, но и това какво имаш в главата...(продължава)

Аз спирам до тук. Който пожелае и се интересува, да потърси историята на Кира Пластинина и повече коментари в интернет. Аз трябва да помисля как ще прекараме студения уикенд в Пекин с моя 16 годишен син, който няма намерения да става дизайнер...засега.

Други материали за тази възрастова група
Етика под слънцето или под прожекторите ?
За една целева група

Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News