English English| Български Български | Africa Africa

Tune-In :: Textile Universe News
20 Май 2018
Едно момиче преминава от детство до статус на баба в излъчената неотдавна по британската телевизия реклама на ритейлера John Lewis. Рекламата има за цел да демонстрира отдадеността на компанията на клиентите.

Never Knowingly Undersold се надгражда върху предишна реклама на агенцията за комуникации Adam & Eve от Лондон. Кампанията проследява емоционалното пътуване на жена, ползваща през целия си живот дрехи и интериорно обзавеждане от John Lewis – било като момиче или доста по-късно, когато вече е станала баба.

„Кампанията Never Knowingly Undersold от доста време се възприемаше, като едно обещание за цена, но тя е нещо повече – в нея става дума за цялата стойност, която ние предлагаме на нашите клиенти, за качеството на продуктите, които ние продаваме и добавената стойност, която клиентите получават с услугите, която нашите партньори предлагат” казва Craig Inglis, маркетинг директор на John Lewis.

Струващата 6 милиона британски паунда кампания е първата и най-голяма телевизионна и прес кампания, която се фокусира на стремежа на компанията да направи здрава спойка между цена и качество. Както се посочва и в изследвания на ритейл трендовете, емоцията става все по-силен фактор за привличане при потребителите, а кампанията очевидно въздейства.

Рекламата, която се върти в YouTube е видяна от над 700 000 посетители, сваля се и разпространява от блогове и други сайтове като Mumsnet, Facebook и Twitter, които стават все по-влиятелни за оформяне на общественото мнение. И ние се нареждаме до тях - тук може да видите видеото John_Lewis_advert_-_iPhone.m4v

90—секундовото предложение на John Lewis се дискутира на всеки 11 секунди в Twitter, едно от местата, където се оформя общественото мнение. Не всички коментари са позитивни, но факта е налице, обичана или не, компанията е в устата на хората. 

Референция: www.lsnglobal.com, www.johnlewispartnership.co.uk 
Други материали
За рекламата и социалните медии свали pdf (90Kb) 
Планирани и непланирани съобщения при комуникацията
Философията на Benetton за комуникацията
Разкажи ми история
Бъдещето е на неосезаемите ценности
Коментари

Ако желаете да добавите коментар, моля логнете се!

© 2006 Tune - In All rights reserved Studiо ITTI
Web Based Solutions
USAIDСайтът е изработен с подкрепата на проектa на Американската агенция за международно развитие "Алианс доброволци за икономически растеж"
Tune-In :: Textile Universe News